Therapie

Vanuit LtB Psychologiepraktijk bieden we professionele en persoonlijke psychologische zorg aan (jong)volwassenen. De praktijk is gericht op het bieden van een veilige en vertrouwelijke omgeving waar u uw gevoelens en gedachten kunt delen. Goed opgeleid en met uitgebreide ervaring op het gebied van autismespectrumstoornissen en het bieden van psychologische behandeling aan Expats, wordt gestreefd naar een behandeling aangepast op uw specifieke behoefte, om de best mogelijke resultaten te bereiken. Hierbij wordt gewerkt vanuit verschillende therapeutische benaderingen, waaronder cognitieve gedragstherapie, acceptance & commitment therapy, mindfulness, EMDR en elementen uit de psychodynamische therapie.

Wij bieden persoonlijke sessies aan, maar ook online therapie of sessies per telefoon voor degenen die geen persoonlijke sessies kunnen bijwonen behoort tot de mogelijkheden. 

Voor verzekerde zorg is een verwijsbrief van de huisarts nodig waarin u wordt doorverwezen naar de generalistische basiszorg (BGGZ) en waarbij in de verwijzing genoemd wordt dat er sprake is van (een vermoeden van) een psychische aandoening. 

Na aanmelding volgt een intakegesprek, bestaande uit een gesprek en indien nodig vragenlijsten of testmateriaal, om uw huidige situatie in kaart te brengen en te begrijpen en om een plan op maat te maken dat past bij uw specifieke behoeften. Na deze psychodiagnostische (intake)fase bespreken we vervolgens samen het plan van de behandeling en de werkwijze. Tijdens de behandelfase werken we in een proces van regelmatige sessies waarbij samenwerken voorop staat. Ook wordt aandacht besteed aan het monitoren van de voortgang en het eventueel aanbrengen van aanpassingen waar nodig.

Neem gerust contact op als u vragen heeft of voor het maken van een afspraak. 

Ga naar de inhoud